Uz Cvetković – Roškov brže do kredita bez administrativnih troškova

 

Dejan Vučinić, izvršni direktor direkcije mreže Societe generale banke najavljuje pogodnosti koje nude našim klijentima, rešava nedomice oko izbora vrste kamatne stope i najavljuje novine u poslovanju

 

Početak godine je vreme za donošenje novih, važnih, odluka. Kupovina stana jedna je od takvih. Agencija Cvetković – Roškov u 2019. godini pripremila je niz pogodnosti svojim klijentima, kreditnim kupcima, omogućujući im uz profesionalno posredovanje ikusnih agenata i specijalne uslove za kupovinu stana kreditom u Societe Generale banci.

  O saradnji sa kompanijom Cvetković – Roškov i prednostima koje nudi našim klijentima prilikom kreditne kupovine stanbenog prostora govori Dejan Vučinić, izvršni direktor direkcije mreže Societe Generale banke :

 

Koji su specijalni uslovi koje Societe Generale banka nudi klijentima Agencije za promet nepokretnosti Cvetković-Roškov ?

  – Kada govorimo o najpovoljnijem trenutku za kupovinu nekretnine kreditom banke, poslednjih godina je negativna stopa Euribora uticala i na snižavanje kamatnih stopa pa možemo reći da klijenti sada lakše mogu da dođu do stana. Naravno, imajući u vidu da je reč o dugoročnoj i veoma značajnoj investiciji mi smo kao banka, koja je godinama među tržišnim liderima po pitanju broja odobrenih stambenih kredita, obezbedili specijalnu ponudu sa nižim kamatnim stopama, 0% administrativnim troškom i skraćenim rokom za obradu i realizaciju kredita.

  Naša banka je na domaćem tržištu prepoznatljiva po jedinstvenom tipu kombinovanog stambenog kredita, kod kojeg klijenti na svake tri godine, sve do isteka roka otplate, mogu da odaberu da li će po fiksnoj ili varijalbilnoj stopi nastaviti otplatu mesečnih rata. U okviru ove ponude, fiksna kamatna stopa se u prve tri godine otplate kredita kreće od 2,55 odsto, a nakon toga varijabilna kamatna stopa je od 2,95 odsto plus šestomesečni Euribor.

Kako vidite neophodnost postojanja saradnje agencija za nekretnine i banaka? Zašto je bolje da klijent kupuje stan na kredit i koristi usluge agencije za nekretnine?

  – Naša banka na partnerstva gleda kao na dugoročan aranžman pre svega međusobnog poverenja i podrške, jer je za nas veoma važno da biznis posmatramo očima naših klijenata, partnera i svih učesnika u jednom poslovnom modelu koji treba da doprinese ne samo dobrim rezultatima, nego i dugoročnim partnerskim odnosima.

  Isto je i sa agencijama za promet nekretnina – biramo pouzdane i sigurne partnere na tržištu, koji posreduju u prometu nepokretnosti koje klijenti mogu da kupe kreditom banke, a to znači legalne, uknjižene nekretnine i sa ispravnom potrebnom dokumentacijom.

Koliko se ta saradnja ogleda u kvalitetu usluga? Šta su najveće prednosti?

  – Kada je dokumentacija već proverena i relevantna, banci to značajno olakšava posao kod daljeg procesa odobravanja kredita koji onda može da bude daleko kraći. Takođe, sarađujemo sa takvim partnerima sa kojima imamo zajednički cilj da klijent na jednom mestu dobije proverenu i dobru nekretninu. Sa druge strane, važno nam je da našim klijentima koji ispunjavaju uslove za stambeni kredit, a još nisu pronašli odgovarajuću nekretninu, preporučimo agenciju koja će im pomoći da na najbolji i najpovoljniji mogući način dođu do svog krova nad glavom.

Da li je bolja fiksna ili varijabilna kamatna stopa pri podizanju stambenih kredita? Koji je vaš savet nekome ko kupuje stan, šta da odabere?

  – Svesni smo da je stambeni kredit dugoročna investicija i da je period od 25 godina veoma dug da bismo procenili da li je bolje birati fiksnu ili varijalbilnu kamatnu stopu do kraja roka otplate. U tom smislu nema pravila da će ono što je dobro za klijenta u ovom trenutku biti dobro i za 10 godina, jer se okolnosti i na finansijskom tržištu i na tržištu nekretnina stalno menjaju.

  Zato možemo reći da je dobar izbor kombinovani tip stambenog kredita, po kome klijentima nudimo izbor da eventualno promene odluku u pravcu one koja je u tom trenutku po njih najpovoljnija.

Koje novine u načinu poslovanja Societe Generale banka planira u 2019. godini?

  – Naša banka će i u 2019. godini raditi na tome da postanemo što efikasniji po pitanju roka za odobrenje stambenih kredita. Zato su nam partnerstva sa relevantnim i pouzdanim partnerima na tržištu nekretnina važna da dokumentacija koju nam upućuje agencija za nepokretnost bude kompletna i što kvalitetnija da bi se uštedelo dodatno vreme za obradu kredita. Trudimo se da unutrašnje resurse maksimalno unapredimo u pogledu smanjenja vremena za obradu i plasiranje kredita. U tom smislu, trenutno je proces odobrenja stambenog kredita u našoj banci među najkraćima na tržištu.

  Dakle, stambeni krediti naše banke, uz urednu i ispravnu dokumentaciju, može biti plasiran za manje od mesec dana. Takođe, trenutno smo u test fazi mobilne aplikacije pomoću koje će u budućnosti naši klijenti moći da isprate tok odobrenja stambenog kredita.