Izveštaj sa prve Skupštine Saveta žena u nekretninama Srbije

Znate li da više od 70 odsto zaposlenih u prometu nekretnina čine žene? Žene agenti u prometu nekretnina stvorile su tržište nekretnina u Srbiji. Zato su odlučile da budu spremne, da odgovore na sve nove izazove!

Žene, agenti u prometu nekretnina iz agencija članica udruženja Klaster nekretnine, osnovale su Savet žena u nekretninama Srbije. Predsednica Saveta je Radmila Stanković (Panorama nekretnine), a podpredsednica Dušanka Kovačević (Cvetković – Roškov nekretnine).
Na prvoj Skupštini Saveta, održanoj 19.04. 2019. u konferencijskoj sali Beogradskog sajma, izabrale su šest članova rukovodstva: Suzana Brkić, Mirjana Todorović, Valentina Šparavalo, Slobodanka Momčilović, Ivana Stanković i Snežana Lužajić.

Koleginice je, poželivši im sreću u radu, pozdravio Nenad Đorđević, predsednik UO Klaster nekretnina podsetivši ih kako i zbog čega je nastalo Udružene Klaster nekretnine, dodajući:
– Uradite ono što je najslabija karika u našem poslu, organizovanje, umrežavanje i edukacija. Napravite plan i program, šta ćete da radite i želim vam da to i realizujete, a mi ćemo gledati da vam se što manje mešamo.

Entuzijazam, zadovoljstvo i volju za radom Saveta žena u nekretninama predstavila je predsednica Radmila Stanković.

– Vi ste danas postavili temelj nečega što će da traje, i za 10 godina posebno ću da se zahvalim vama koji ste danas ovde, da vam se poklonim jer znam da ćemo i tada biti zajedno i imati svašta da kažemo novim generacijama koje nam se pridruže. A da bi krenule od nečeg, moramo to da uradimo otvorenog srca, iskreno, jasno i glasno. Nama, ženama to nije teško. Sve što imamo da kažemo, kazaće se – obratila se prisutnima predsednica Stanković dodajući da je energije Dušanke Kovačević bila ključ za formiranje ovog Saveta.

– Kao i vi, vidim šta je problematika u našoj profesiji. Sa mojom edukacijom i energijom odlučila sam da svima vama pokrenemo novu stvar koja će biti u cilju poboljšanja naše struke. Hoću da sve vi budete profesionalci u svom poslu, i da budete nasmejane i srećne. Nije sve samo posao. To je jedini način da sve ono što nam smeta na tržištu nekretnina nestane – najavila je Dušanka Kovačević, podpredsednica Saveta.

Kada žene nešto odluče, one to brzo sprovedu u delo. Predsednica Radmila Stanković bila u pravu kada je rekla da će svaka članica Saveta jasno i iskreno reći šta misli, pokazalo se ubrzo. Sve prisutne članice, jedna za drugom, su pitale, rekle, zaključile i predložile…

Koliko su žene odlučne, jake, šta sve u nekoliko minuta mogu da se dogovore i stvore, pokazale su. Ako je najslabija karika u poslu agenata za promet nekretnina organizacija, umrežavanje i edukacija – rešenja su obuhvaćena tromesečnim planom Saveta. I mnoge svetske vlade bi im na brzini pozavidele – mejl, vajber grupa i telefon sekretaru Saveta – završeno, tromesečni kurs poslovnog engleskog – ugovoren kao i radionice sa psihoterapeutom o „prevenciji sindroma sagorevanja“.

Rad, edukacija, organizacija i međusobno povezivanje!
Rezultati će se pokazati!

Ostavite odgovor